Om MED-EL

03.September.2018

MED-EL Medical Electronics GmbH är en ledande leverantör av hörselimplantatsystem. De österrikiska grundarna, Dr. Ingeborg Hochmair och professor Erwin Hochmair, utvecklade år 1977 världens första mikroelektroniska och flerkanaliga cochleaimplantat. Detta låg till grund för företagets tillväxt år 1990, då den första medarbetaren anställdes. Idag har MED-EL fler än 2000 anställda och 33 kontor runt om i världen.

Företaget erbjuder ett brett utbud av både implanterbara och icke-implanterbara lösningar för att behandla olika typer av hörselnedsättningar. Idag kan människor i 123 länder höra med en hörsellösning från MED-EL.

Hörsellösningarna från MED-EL inkluderar implantatsystem för cochlean och mellanörat, ett kombinerat elektroakustiskt stimuleringssystem (EAS), hjärnstamsimplantat samt kirurgiska och icke-kirurgiska benledningslösningar.

http://www.medel.com/se